Утврђен програм збора од 17. до 31. августа

sastanakОрганизациони одбор 49. „Кочићевог збора“ данас је усвојио приједлог оквирног садржаја програма манифестације која ће ове године бити одржана од 17. до 31. августа.

Према усвојеном програму, у недјељу, 17. августа у Бронзаном Мајдану биће саопштена имена овогодишњих добитника „Кочићеве награде“ и награде „Змијанче“, а биће и отворено ликовно саборовање „Змијање 2014“ на коме ће учествовати осам ликовних умјетника.

Свечано отварање 49. „Кочићевог збора“ биће одржано у недјељу, 24.августа у Бањалуци у Парку „Петар Кочић“ у 20.00 часова.

Као и претходних година Петру Кочићу у част биће одржане и књижевне вечери, пјесничко вече и такмичење у бесједништву.

Свечана академија „Кочићево вече“ биће одржана у суботу у 20.00 часова у Банском двору у Бањалуци, а централана свечаност овогодишњег 49. „Кочићевог збора“ 31. августа у Стричићима, гдје ће бити уручене награде и одржан књижевни и културно умјетнички програм.

Програмом „Кочићевог збора“, а у оквиру централне свечаности, предвиђена је и борба бикова за награду „Јаблан“, те уручивање признања спортистима.

Данас одржаним другим састанком Организационог одбора 49. „Кочићевог збора“ у Бањалуци предсједавао је министар просвјете и културе Горан Мутабџија.

На данашњем састанку Организациони одбор усвојио је и финансијски план, те наредни састанак заказао за почетак августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *